Swipe photo to see more

Context

A number of now-flooded quarry pits lie close to this new 3,600sf, 4-bedroom house, which occupies an existing clearing in the woods. Remnants of Rockport's lime industry, these beautiful former quarries were carved out of the landscape in 18th century & provided inspiration for the design of the house. Raised seam metal cladding dramatically signals the entry on the eastern side of the house, which is otherwise entirely clad with cedar shingle. The interior has an industrial character with exposed structural posts & beams.

An open plan double-height living/dining/kitchen area, at the southern end of the house, provides the family with an easy & direct connection to the surrounding woods, a field & a nearby stream. Bedrooms all get views in to the tree canopy of the deciduous woods which are immediately to the north & west. A large bay window floods a double-height play space with early morning light. The dramatic sloping roof is designed for optimum placement of enough roof-top PV panels for the house to meet a net zero annual energy target.